W „The Old Guard Game” możesz wygrać subskrypcję Netfliksa na 83 lata!

Netflix startuje dziś z wyjątkowym konkursem opartym o grę wideo „The Old Guard Game”, w której można wygrać niemal dożywotnią subskrypcję w serwisie, warunek – musisz uzyskać najlepszy wynik!

The Old Guard Game - Netflix

Serwis Netflix słynie z niestandardowych form promocji swoich produkcji oraz samej usługi – tym razem organizuje turniej gier dla fanów filmu The Old Guard, w którym zwycięzca nie będzie musiał płacić za subskrypcję do końca życia. Aby uczcić premierę i jednocześnie promować film Charlize Theron, gigant streamingu organizuje konkurs z oryginalną grą wideo The Old Guard Game od 17 do 19 lipca 2020 roku.

Ci, którzy chcą wygrać „dożywotnią” subskrypcję, będą musieli pokonać wszystkich innych i zająć pierwsze miejsce do końca wydarzenia, które kończy się w ten weekend.

Choć subskrypcja nie będzie trwać wiecznie, ale będzie bezpłatna przez 1000 miesięcy lub 83 lata – jeśli nasza cywilizacja jeszcze będzie istniała, to Netflix może już wtedy nawet nie istnieć.


Serwis twierdzi, że w ramach konkursu, fani mogą spodziewać się, że zagrają w prostej przeglądarkowej grze, która odzwierciedla wydarzenia z filmu, opartego na powieści graficznej Grega Rucki. Zawodnicy wcielają się w postać Andromachy ze Scythii, postaci Therona, która jest najstarszą nieśmiertelną członkinią jej załogi. Będą też dzierżyli ulubioną broń Andromachy: topór o podwójnym ostrzu zwany Labrysem.

Aby pozostać wiernym tej historii, zabicie w grze nie oznacza, że ​​gracz traci szansę. Spowoduje to jednak znaczne spowolnienie i utrudni uzyskanie najwyższego wyniku.

The Old Guard Game będzie dostępna w USA na oficjalnej stronie internetowej gry od piątku 17 lipca 2020 roku od godz. 17.00 czasu polskiego (8:00 AM PT / 11:00 AM ET).

Film The Old Guard dostępny jest na platformie Netflix:

Oglądaj na Netflix (Przycisk)

źródło: Engadget | Netflix